Fudbal

Senzacija iz Madrida: Real želi Džeku

Najčitaniji španski list donosi vijest koja je odjeknula više od uobičajenih glasina o transferima kojima obiluju ljetni dani. Marca, sjajno upućena u situaciju u Realu, piše da je aktualni prvak Španije i Europe ozbiljno zainteresiran za Edina Džeku, prenosi Index.

FOTO: MATTEO BAZZI/EPA
FOTO: MATTEO BAZZI/EPA

Legendarni bosanski golgeter je nakon samo jedne sezone u Interu praktični otpisan jer taj klub nakon neuspješne odbrane italijanskog naslova potpuno rekonstruira napad. Dolaze Lukaku i Dybala, a odlaze Džeko i Alexis Sanchez, ali usprkos statusu u aktuelnom klubu te tome što mu je čak 36 godina, slavni napadač je želja najvećeg kluba.

Za to su dva razloga, piše Marca: Džeko je i vremešan efikasan, pa je tako u upravo završenoj sezoni za Inter postigao 17 i namjestio 10 golova. Kao drugo, Real nema dostojnu zamjenu za Karima Benzemu.

On doduše igra kao u najboljim godinama, ali više nije u njima (34), pa se očekuje da će mu sve češće trebati predah i zamjena. Upravo to je funkcija za koju se očekuje da je ispuni Džeko. On je prošlog ljeta došao u Inter nakon što je za šest godina u Romi postigao 118 i namjestio 55 golova.

Prihvati notifikacije