Sport

Senad Kevelj novi predsjednik FK Velež, u Upravni odbor izabrana i jedna žena

Za prvog čovjeka FK Velež u Mostaru je na izvanrednoj Skupštini kluba večeras izabran Senad Kevelj.

FOTO: FACEBOOK
FOTO: FACEBOOK

Njega je jednoglasno izabralo devet novoimenovanih članova Uprave kluba.

Osim gosp. Kevelja novi saziv Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež u narednom periodu činiti će i Admir Rahimić, Elvedin Voloder, Nedim Badžak, Adnan Frenjo, Anel Demić, Nedim Marić, Nermin Haznadarević te gđa Amira Trbonja.

Senad Kevelj uspješni je mostarski privrednik koji je u proteklom periodu sa mnogo uspjeha bio na čelu Sportskog saveza Grada Mostara, a od večeras će obnašati odgovornu funkciju predsjednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež Mostar.

Kevelj je bio jedini kandidat za ovu poziciju, a kako trenutno obnaša dužnost Sportskog saveza Grada Mostar, zbog sukoba interesa će funkciju prvog čovjeka krovne kuće sportova u najvećem gradu na Neretvi morati napustiti.

On je prilikom predstavljanja četverogodišnjeg plana naglasio kako je najvažnije da klub nema velike dubioze.

Istaknuo je da je FK Velež mjesečno neophodno oko 250 hiljada da bi funkcionirao. Od toga se za plaće igrača izdvaja 150 hiljada KM. U ovoj sezoni, Velež je imao prihod od 3,9 miliona KM, dok je rashod kluba iznosio 4,1 milion KM.

Zatražio je sanacionu podršku, što će izazvati još niz promjena i izazova s kojima se treba uhvatiti u koštac, kako bi se klub razvijao.

Prvo će, kako je rekao donijeti smjernice o rekonstrukciji ugovora i plaća igrača.

“Ako nismo u stanju da vodimo FK Velež koji je sportska gromada onda ne trebamo biti ovdje”, kazao je Kevelj.

Prihvati notifikacije