Košarka

Selektorka BiH: "Niko vas nije tjerao pod našu zastavu. Tri prsta se neće dizati, ako vam se ne sviđa, pedala"

Selektorka Bosne i Hercegovine za mlađe kategorije u ženskoj košarkaškoj konkurenciji, Jasna Sliško, koju su optužili iz Banjalučkih klubova Feniks i Mladi Krajišnik da je vršila mobing na nacionalnoj osnovi nad srpskim djevojčicama koje igraju u reprezentaciji BiH, oglasila se putem Instagrama.

FOTO: KSBIH
FOTO: KSBIH

Ona je optužena da je prijetila djevojčicama da će im odsjeći prste ukoliko budu podigle tri prsta.

U saopštenju koje je potpisao Darko Kosić, predsjednik Feniksa, navedeno je još nekoliko stvari koje je Jasna demantovala u izjavi, kao što je puštanje filma o genocidu u Srebrenici u autobusu i to da je maloljetna djevojčica izbačena iz autobusa, a da je roditelji nisu sačekali.

Sliško je sada poručila Kosiću da će se vidjeti na sudu.

Ona je demantovala još jednom da je bilo filma o genocidu u Srebrenici i da prvo treba provjeriti da li je uopšte bilo TV-a u autobusu, ali je potvrdila da je zabranila dizanje tri prsta i poručila da će tako biti dok je ona tu.

“Jedino što sam naredila jeste da se poštuje zastava Bosne i Hercegovine, odnosno himna, jer vas niko nije natjerao da dođete pod istu. Tu ste i ima da je poštujete. Ako vam se ne sviđa, pedala! I kada je zastava moje zemlje u vazduhu, tri prsta ne možete dizati, bar ne u kući gdje sam ja odgovorna”, napisala je Jasna Sliško.

FOTO: INSTAGRAM/SCREENSHOT
FOTO: INSTAGRAM/SCREENSHOT
Prihvati notifikacije