Fudbal

Selektor Rusije progovorio nakon što je čuo da Džeko i Pjanić ne žele igrati protiv njegove reprezentacije

Selektor Rostova i ruske reprezentacije Valerij Karpin u intervjuu za RB Sport govorio je o situaciji u reprezentaciji.

FOTO: EPA
FOTO: EPA

Upitan je kako mu se sviđa Bosna i Hercegovina kao protivnik za novembar i da li postoji bojaznost za odigravanje utakmice jer su neki bh. igrači već sada odbili igrati.

“Što se tiče prijetnji utakmice – nemam pojma, nisam spreman da odgovorim. Nema informacija. Što se tiče protivnika, Bosna je pristala da igra, hvala puno”, rekao je Karpin.

Inače, meč Rusije i BiH planiran je za 19. novembar u St. Petersburgu, ali su brojni bh. reprezentativci, uključujući Edina Džeku i Miralema Pjanića već sada rekli da ne žele igrati taj meč.

Ovim povodom u ponedjeljak su se reprezentaciji BiH i stručnom štabu obratile brojne ukrajinske legende, na čelu sa Andriyjem Shevchenkom.

“Smatramo da je odluka reprezentacije Bosne i Hercegovine da odigra utakmicu sa selekcijom zemlje agresora žalosna greška. Greška koja se još može ispraviti!

Stoga vas pozivamo da odbijete učešće u fudbalskoj utakmici sa reprezentacijom Rusije! Odbijte zarad zaustavljanja vojne agresije na Ukrajinu i zarad budućnosti demokratske Evrope!”, između ostalog su poručili u otvorenom pismu.

Prihvati notifikacije