Fudbal

Selektor Islanda iznenadio Hadžibegića

Nakon što je na sjednici IO NS/FS BiH, održanoj četvrtog januara, Faruk Hadžibegić imenovan za selektora „A“ reprezentacije, dobio je i saglasnost da izabere članove stručnog štaba.

FOTO: NFSBIH
FOTO: NFSBIH

Pored Elvira Rahimića i Almira Seferovića, koji su bili i ranije, selektor se odlučio još za svog dugogodišnjeg saradnika Mehmeda Janjoša, kao i za Nenada Gagru i Sinišu Mrkobradu.

Hadžibegić je nedavno gledao utakmicu Švedske i Islanda, a podijelio je razmišljanja o prvom protivniku našeg tima u kvalifikacijama za Euro koje otvaramo 23. marta susretom protiv Islanda.

„Moram priznati da sam iznenađen reakcijom selekcije Islanda, bili su vidno razočarani nakon poraza od Švedske, sigurno su imali velika očekivanja. To mi govori da imaju ozbiljne ambicije da naprave dobar rezultat u kvalifikacijama za plasman na Euro 2024. Po onome što su prikazali radi se o ekipi koja mnogo trči, igra agresivno i u napadu i odbrani. Dobro je što sam imao priliku da ih direktno gledam, a prateći izjave, stekao sam utisak da za favorita u našoj grupi smatraju Portugal, te da su oni najozbiljniji kandidat za osvajanje drugog mjesta. I Slovačku i Luksemburg svrstavaju ispred nas, što i nije tako loše jer to može biti dodatni motiv za naše igrače, uz činjenicu da prvu utakmicu igramo na svom terenu. Mi smo bez sumnje kvalitetnija ekipa i bićemo spremni za duel u martu”, zaključio je Hadžibegić.

Prihvati notifikacije