Politika

SDP osudio Zahiragića: Diletant kojem je jedini cilj odbrana bračnog para Izetbegović

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine saopćila je da oštro osuđuje govor mržnje zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Harisa Zahiragića i daje punu podršku Mirsadu Čamdžiću, potpredsjedniku Naše stranke.

FOTO: SDP BIH/FACEBOOK
FOTO: SDP BIH/FACEBOOK

“Iako nas ne čudi od koga dolazi ovaj govor mržnje, jer pomenutnom zastupniku nije prvi put da vrijeđa i etiketira svoje političke protivnike, očigledno je da je mlađahni političar sada zaista pretjerao”, navode iz SDP-a.

Dodali su da ej upotrebiti izraz “balija”, isti onaj izraz koji je u protekloj agresiji na Bosnu i Hercegovinu korišten kao pridjev za hiljade pobijenih nedužnih Bošnjaka, nečuveno je i prevazilazi sve civilizacijske vrijednosti koje se koriste u bh. politici.

“Očekivali smo se da će se Zahiragić izviniti Čamdžiću, ali umjesto toga, on je svojim pokušajem opravdanja svoje, kako on tvrdi, nespretne izjave, postigao potpuni kontraefekat i na taj način još jednom dokazao da se radi o klasičnom političkom diletantu, čiji je jedini politički cilj, ne odbrana SDA, nego odbrana bračnog para Izetbegović”, dodaju iz SDP-a.

Podsjetili su kako je nedavno novoimenovani potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović praktično politički linčovan zbog njegove izjave o tome kako je SDA bitnija džamija od države, što je od SDA i njenih botova vješto spinovano kao islamofobija.

“Iako je Stojanović ponovo pojasnio o čemu se radi i da to nije bilo upućeno Islamskoj zajednici u BiH, nego predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću, IZ BiH i SDA su promptno optužili Stojanovića za islamofobiju. Zanimljivo je da sada, iz samo njima poznatih razloga, šute, iako se radi o drastično većoj uvredi za sve Bošnjake”, naglasili su iz SDP-a.

Pozivali su SDA da se ogradi i javno osudi izjavu Harisa Zahiragića.

“Ili da prestanu stalno moralizirati o tome kako oni jedini imaju pravo odbrane Bošnjaka, jer ovakve izjave su daleko od toga”, zaključuje se u reakciji SDP-a.

Prihvati notifikacije