Jet set

Scream for me! Courteney Cox: Uništila sam lice filerima

Američka glumica Courteney Cox (58) postala je svjetska zvijezda kroz kultnu seriju 90-ih "Prijatelji". Ali s porastom popularnosti došao je i pritisak da izgleda savršeno. Počela je da radi estetske operacije kako bi izgledala mlađe - sada priznaje da se kaje.

FOTO: ILUSTRACIJA/OKMAGAZINE.COM
FOTO: ILUSTRACIJA/OKMAGAZINE.COM

U “Prijateljima” je pred kamerama igrala ulogu Monice, postala je svjetski poznata 90-ih godina. Pored glumačkog umijeća, njen izgled je uvijek bio tema u štampi. Danas se kaje što je kao mlada imala operaciju na licu. Ona to saopštava u podcastu “Gloss Angeles”. Ni sama nije shvatala koliko je daleko otišla u pokušaju da vrati vrijeme. Ona takođe govori o začaranom krugu u koji je uhvaćena da bi ostala mlada. Ubrzo nakon tretmana ljepote osjećala se prelijepo, ali je kasnije primijetila koliko je zbog toga izgledala drugačije.

FOTO: COURTENEY COX/INSTAGRAM AND WARNER BROS TELEVISION
FOTO: COURTENEY COX/INSTAGRAM AND WARNER BROS TELEVISION

„Mislila sam da starim kad sam bila mlada“, kaže ona. „To je samo promašaj, gubljenje vremena, to je domino-efekat. Ne shvatate koliko drugačije izgledate, pa radite sve više. Jer ti izgledaš normalno i pogledaš se u ogledalo i kažeš: ‘O, to izgleda dobro’.”

U jednom trenutku, Courteney Cox je shvatila da je koristila previše filera i počela ih uklanjati. „Srećom, mogu se ukloniti, ali mnogo sam toga upropastila“, iskreno kaže. “A sada sam samo starija.”

Glumica se više ne može prepoznati na starim fotografijama iz “ispunjenih” dana. „Gledam fotografije i tada sam pomislila da izgledam dobro – ne mogu da vjerujem“, kaže zvijezda serije. U međuvremenu, Cox je odlučila prepustiti se prirodnom procesu starenja. O svojoj prošlosti kaže: „To su bila vremena kada sam mislila: ‘Oh, mijenjam se. Izgledam starije.’ I godinama pokušavam da jurim za tom mladošću.”

Prihvati notifikacije