Politika

Šarović: Najveća izdaja Republike Srpske

Dodiku poručujem da onaj ko krade ne može da kaže da je patriota. Taj je u stvari izdajnik najveći. Ko krade resurse Republike Srpske čini najveću izdaju, kazao je Mirko Šarović, predsjednik SDS, komentarišući odluku o dokapitalizaciji Rudnika željezne rude Ljubija.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Poručio je da će svi sumnjivi aranžmani poput odluke o dokapitalizaciji Ljubije nakon izbora biti otvoreni u parlamentu Srpske kako bi ljudi znali kakvi su to ugovori koji se prave mimo javnosti.

Šarović je kazao da je neshvatljivo da se jedan tako važan resurs Srpske prodaje netransparentno bez međunarodne konkurencije osobama koje slove za sumnjive investitore.

„Vidimo da taj kupac nije evropski i svjetski brend u proizvodnji preradi rude što bi, kupac Rudnika Ljubija svakako trebalo da bude. Ovo što se sada dešava SDS je osudio i prije nekoliko godina kada su osujećeni pokušaji prodaje ovog rudnika“, istakao je Šarović.

Napominje da nije slučajno da se sumnjive prodaje javnih resursa u Republici Srpskoj rade baš pred izbore.

„Svjedoci smo da je rudnik Ljubija samo jedan u nizu ovih sumnjivih poslova gdje se mimo javnosti, netransparentno, bez konkurencije prilikom kupovine, krčme javni resursi“, istakao je Šarović.

Prihvati notifikacije