Fudbal

S cigaretom u ustima i pivom sa strane radi trbušnjake: Legendarni fudbalski as danas ne liči na sebe

Fudbal je prepun priča o velikim talentima koji nikada, iz raznih razloga, nisu ostvarili svoj puni potencijal ili dobili priliku da pokažu koliko mogu i znaju.

FOTO: SCREENSHOT/TWITTER @MIDOAHM
FOTO: SCREENSHOT/TWITTER @MIDOAHM

Jedna od takvih priča vezana je uz ‘egipatskog princa‘ Mida koji je svojevremeno slovio za jednog od najtalentiranijih napadača u Europi.

Još kao klinac stigao je u Ajax koji mu je dao milionski ugovor i život mu se promijenio preko noći. Sve ono što je sanjao u tom mu je trenutku bilo na dohvat ruke, ali umjesto ekspozije talenta uslijedio je pad.

Imao je potom epizoda u dresu Marseillea, Rome, Tottenhama i drugih, a karijeru je okončao 2013. godine u Barnsleyu i to sam samo 30 godina, piše Jutarnji.

Po završetku igračke karijere upustio se u onu trenersku te je vodio nekoliko klubova, a posljednji posao imao je u Ismailyju SC iz matične zemlje. U jednom se trenutku vratio u formu, ali izgleda kako je ona sada iza njega obzirom da se na njegovoj posljednjoj objavi na društvenim mrežama može vidjeti kako se pošteno zapustio.

Spomenuti je objavio snimku s jahte na kojoj radi trbušnjake s cigarom u ustima i pivom kraj sebe, dok uz opis videa stoji:

“Predsezona je teška – napisao je Mido i dobio čitav niz kritika.

Prihvati notifikacije