Fudbal

Rusi provociraju: Pitali Milan hoće li pustiti Krunića da igra za BiH protiv njih, stigao odgovor

Još uvijek se ne zna da li će se odigrati prijateljska utakmica između Rusije i Bosne i Hercegovine koja je zakazana za 19. novembar ove godine.

FOTO: EPA
FOTO: EPA

Poznato je da su brojni bh. reprezentativci poput Edina Džeke i Miralema Pjanića već odbili da igraju sa Rusijom, a s obzirom da bi se utakmica trebala igrati u terminu koji nije predviđen za to, pitanje je i da li su klubovi spremni pustiti svoje igrače u jeku sezone.

Ruski sportski portal Sport Express poslao je upit Milanu da li bi pustili Radeta Krunića na prijateljski ogled, a italijanski prvak je odgovorio da to nije u njihovoj nadležnosti.

“Hoće li Milan pustiti Krunića u reprezentaciju za utakmicu protiv Rusije, ako se odigra? Ovo pitanje je van naše nadležnosti i odluka nije na nama. Ali, imamo odlične odnose sa Krunićem i sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine”, kazali su iz press službe Milana za SE.

Inače, Krunić nije u konkurenciji za predstojeće utakmice Zmajeva u Ligi nacija protiv Crne Gore i Rumunije, iako je nastupio za Milan tokom vikenda u meču protiv Napolija. Iz NS BiH kratko su poručili da je povrijeđen.

Prihvati notifikacije