Sport

Rukometaši Kosova kući se vratili alternativnim putevima

Rukometna reprezentacija Kosova poražena je sinoć u Mejdanu od Bosne i Hercegovine 18:25.

FOTO: TUZLANSKI.BA
FOTO: TUZLANSKI.BA

Bio im je ovo drugi poraz u pet dana od reprezentacije BiH, a do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igraju sa Slovenijom i Crnom Gorom.

Pred rukometašima Kosova je dug put kući nakon utakmice u Tuzli. Morat će se vraćati alternativnim putevima, a ne trasom autoputa kroz Srbiju. Tako je bilo i kada su dolazili, pa su u BiH stigli preko graničnog prijelaza u Hrvatskoj, a dio reprezentativaca je koristio aerodrom Nikola Tesla u Beogradu.

Sinoć su oni krenuli put Trebinja, a onda kroz Crnu Goru dolaze do konačnog odredišta. O dugim i teškim putovanjima na pres-konferenciji je govorio selektor Bujar Qerimi, prenio je SC Sport.

Pročitajte još

“Hvala na dočeku, navijanje je bilo jako dobro. Čestitam reprezentaciji BiH na boljoj utakmici. Nedostajala nam je realizacija. Moji igrači nisu mogli dobiti tako lako duel sa golmanom. U odbrani smo bili jako dobri. Na kraju ne može se dobiti utakmica samo sa igrom u odbrani, a u napadu gubiti duele sa golmanom koji je svoj posao odradio na najbolji mogući način. Ostaje nam da radimo, da napredujemo… Preostale utakmice sa Crnom Gorom i Slovenijom ćemo iskoristi za sticanje više iskustva, nama je to potrebno, ali imamo snage i motivacije da idemo dalje. Mislim da smo na dobrom putu”, kaže selektor Kosova Bujar Qerimi.

I pivotmen reprezentacije Kosova Kastriot Jupa smatra kako je prvo ime utakmice bio golman reprezentacije BiH Admir Ahmetašević.

Pročitajte još

“Malo stvari je bilo različitih u igrama reprezentacije BiH i Kosova. Odbranu smo igrali odlično, ali smo u napadu napravili puno grešaka. Mislim da trebamo raditi više na napadu, a bit će teško da igramo protiv Slovenije i Crne Gore. Naš je plan bio da bar pobijedimo BiH na našem terenu, ali ovo je sport”, kazao je on.

Reprezentacija Kosova, kao i BiH, do kraja kvalifikacija igra sa reprezentacijama Slovenije i Crne Gore.

Prihvati notifikacije