Košarka

ROĐENDANSKA ŽELJA Michael Jordan donirao 10 miliona dolara

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Michael Jordan, koji u petak puni 60 godina, donirao je čak 10 miliona dolara fondaciji Make-A-Wish America, što je najveća pojedinačna donacija u 43-godišnjoj historiji zaklade.

FOTO: MICHAEL JORDANN/INSTAGRAM
FOTO: MICHAEL JORDANN/INSTAGRAM

Rođendanska želja mu je ostvariti želje gomili djece.

Make-A-Wish America ostvaruje snove bolesne djece i kako tvrde na svojoj web stranici “donatori daju djeci obnovljenu snagu da se bore sa svojim bolestima, zbližavaju porodice i ujedinjuju cijele zajednice”, prenosi Net.hr.

.

Pročitajte još

Legendarni američki košarkaš, koji je u dresu Chicago Bullsa osvojio šest NBA naslova, podržava Make-A-Wish od 1989. i ima titulu glavnog ambasadora želja.

“Protekle 34 godine bila je čast biti partner s Make-A-Wishom i pomoći donijeti osmijeh i sreću tolikoj djeci”, rekao je Jordan koji ima petero djece.

“Svjedočiti njihovoj snazi i otpornosti tokom tako teškog razdoblja u njihovim životima doista je bilo nadahnuće. Ne mogu smisliti bolji rođendanski dar nego vidjeti druge kako mi se pridružuju u podršci Make-A-Wish kako bi svako dijete moglo doživjeti čaroliju da im se želja ispuni,” dodao je.

Pročitajte još

Make-A-Wish je u saopštenju za javnost rekao da je Jordan “ispunio stotine želja djeci diljem svijeta, postavši jedan od najtraženijih ispunjavatelja želja svih vremena među slavnim osobama.”

“Michael, koji koristi svoj rođendan kao priliku da uđe u historiju za Make-A-Wish, govori o kvaliteti njegovog karaktera i njegovoj odanoj predanosti da poboljša život djece s teškim bolestima”, rekla je predsjednica i izvršna direktorica Make-A-Wish Americe Leslie Motter.

“Nadamo se da će javnost biti inspirirana kako bi krenula njegovim stopama tako što će nam pomoći u ostvarenju želja,” dodala je Motter.

Prihvati notifikacije