Sport

Rođen u BiH, izabrao da igra Srbiju: "Za mene nije bilo dileme"

Srđan Babić, Banjalučanin koji nastupa za Almeriju u španskoj Primeri, dobio je poziv fudbalske reprezentacije Srbije za predstojeće utakmice Lige nacija.

FOTO: TWITTER
FOTO: TWITTER

Radi se o fudbaleru koji ima 26 godina i igra na poziciji stopera, a u Almeriji je stigao prošle godine iz Crvene zvezde.

Ranije je nosio dres omladinskih selekcija Srbije, a tvrdi da se za njega interesovala i Bosna i Hercegovina, prenosi Faktor.

“Htio bih da se zahvalim Misteru na pozivu u A reprezentaciju. Ogromna je čast trenirati i družiti se sa ovim sjajnim momcima i mnogo mi znači. Nadam se najboljem u naredna dva meča, ići ćemo na pobjedu i protiv Švedske i protiv Norveške, to se ne dovodi u pitanje.

Sa skoro 80 odsto ovih momaka igrao sam u mlađim selekcijama, razgovarali smo telefonom prije okupljanja i znao sam šta me očekuje. Bio sam svim srcem uz njih tokom kvalifikacija, čestitao sam im poslije veličanstvene pobjede u Lisabonu. Za mene se interesovala i reprezentacija Bosne i Hercegovine, ali kod mene nijednog trenutka nije bilo dileme. Poziv selektora Stojkovića se ne odbija”, poručio je Babić.

I njegov mlađi brat Nebojša u fudbalskim je vodama, a trenutno nastupa za Krupu na Vrbasu.

Prihvati notifikacije