Život

Roditelji jedne od najmlađih žrtava Covida-19 u Australiji dobili sina: "Njegova sestra pazi na nas" 

FOTO: GOFUNDME/SCREENSHOT
FOTO: GOFUNDME/SCREENSHOT

Nekoliko dana poslije smrti kćerkice, bračni par iz Kvinslenda dobio je sina. 

Djevojčica iz Kvinslenda Rubi Grejs Edvards bila je pozitivna na novi soj koronavirusa 14. jula, ali je bolest isprovocirala „rijetko autoimuno stanje“ koje je izazvalo imuni sistem da napadne njen mozak. 

Malena je dobila akutni hemoragijski leukoencefalitis (AHLE), zapaljensko oboljenje koje pogađa mozak i kičmenu moždinu. Uprkos ogromnim naporima ljekara, preminula je u nedjelju. 

Nekoliko dana kasnije njeni roditelji, slomljeni zbog nenadoknadivog gubitka, dobili su sina. 

FOTO: GOFUNDME/SCREENSHOT
FOTO: GOFUNDME/SCREENSHOT

Otac preminule djevojčice Stiven Edvards podijelio je na društvenim mrežama fotografiju svog novorođenog sina Levija Grejsona Edvardsa. 

“Njegova starija sestra Rubi pazi na nas”, napisao je Stiven na Facebook-u. 

“Levi sa sobom nosi nadu i svjetlost, obećanje da nam stižu sretna vremena dok gledamo u budućnost. Pred nama je dug put, ali svakim danom biće nam lakše s njim u naručju i s Rubi u srcima”. 

Na fotografijama podijeljenim na društvenim mrežama vidi se bračni par Edvards sa sinom u privatnoj bolnici „Redland Mater“ u jugoistočnom predgrađu Brizbejna. Na bolničkom krevetu porodilje je plišani zec sa imenom malene Rubi koja je preminula malo prije drugog rođendana. 

FOTO: GOFUNDME/SCREENSHOT
FOTO: GOFUNDME/SCREENSHOT

Njeni roditelji, slomljeni od bola, morali su da budu spremni za rođenje Levija. 

“Rubi se borila dugo i teško, ali nažalost, stanje je bilo previše agresivno i nemilosrdno”, napisao je tada devojčicin otac na Facebook-u. 

“Ljekari su dali sve od sebe i vjerujemo da je zbog toga naša djevojčica mogla mirno da napusti ovaj svijet. Ovo bi trebalo da budu najsretniji trenuci, jer čekamo još jednog člana porodice da nam se pridruži, ali smo sasvim slomljeni zbog smrti naše ćerke”. 

Skrhan zbog gubitka djeteta, otac preminule djevojčice pozvao je sve roditelje da „zagrle svoju djecu malo čvršće“. 

“Moram samo da se nadam da postoji druga strana, gdje ovo nešto znači, gdje ima nade, gdje ima sreće i mira”, rekao je Stiven Edvards, prenosi Blic. 

Malena Rubi bila je četrnaesta osoba mlađa od devet godina koja je preminula posle zaraze novim koronavirusom i najmlađa je žrtva Covida-19 u Kvinslendu. Prijatelji njenih roditelja pamte je kao nasmijanu, brižnu i punu ljubavi. 

“Dotakla je srca svih koje je srela i nedostajaće svima koji su je poznavali”, kaže Sara Votson, porodična prijateljica Edvardsovih. 

Ona je organizovala akciju prikupljanja sredstava preko stranice GoFundMe kako bi pomogla porodici Edvards u najtežim životnim trenucima. 

Prihvati notifikacije