Fudbal

PREKIPILO IM... "Robijaši" zahtijevaju da igrači u ugovorima potpišu jednu važnu tačku

Fudbaleri Čelika su u prošlom kolu doživjeli novi poraz na gostovanju kod Goražda, šesti u sezoni.

FOTO: TWITTER / @_BUDI_SVOJ_
FOTO: TWITTER / @_BUDI_SVOJ_
Arhiva

Najvatreniji navijači zeničkog kluba, “Robijaši”, nisu zadovoljni rezultatima i izdanjima igrača na terenu, zbog čega su poslali dopis na adresu NK Čelik.

“Nakon zajedničkih razgovora, UG “Robijaši 1988” zahtijeva od Upravnog odbora NK Čelik da uz pravni tim napravi primjer aneksa ugovora, kojim će se naši igrači obavezati na ispunjavanje obaveza prema klubu – bez opravdanja!

U navedeno primarno spadaju trenažne obaveze, koje će biti garant njihovog maksimalnog angažmana.

Pročitajte još

Nikako ne želimo da se od igrača zahtijevaju obaveze koje fizički ne mogu ispuniti, ali moraju ispunjavati sportske obaveze koje su obavezne u smislu redovnih treninga, pojačanih treninga, individualnih vježbi, te adekvatnog ponašanja van zelenog terena. Iste će određivati struka i definisati ih u dogovoru sa igračima.

Smatramo da je zaista poražavajuće što je došlo do toga da navijači dostavljaju ovakvu vrstu dopisa, a sve zbog izostanka zalaganja igrača na posljednjim utakmicama i njihovog odnosa prema NK Čelik i njegovim navijačima.

Mi smo ubijeđeni da će i struka i igrači, zajedno sa nama iznijeti ove izazove, te da ćemo zajednički nastaviti koračati ka povratku u vrh bosanskohercegovačkog fudbala gdje i pripadamo”, stoji u saopštenju.

Prihvati notifikacije