Magazin

Retrogradni Mars obilježit će naredni mjesec, kritični dan bit će 8. decembar

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY

Skupna planetarna selidba u Jarca, povratak Jupitera u Ovna i retrogradni Mars u Blizancima najviše će obilježiti decembar. Budući da će Mars cijelog decembra biti retrogradan, vrijeme neće biti povoljno za prelazak na novi posao, sklapanje braka, selidbu i druge značajne promjene u životu

Kritičan dan bit će četvrtak 8. decembra, kad pun Mjesec zasja na 16 stupnjeva Blizanaca. Ovo se upozorenje ponajviše tiče samih Blizanaca, Djevica i Riba, a djelomično i Strijelaca, iako je za njih planetarni raspored većinom pozitivan.

Dva dana ranije Merkur prelazi iz Strijelca u Jarca, kao prvi od četiri planete koji će napraviti jednak korak u razmaku od dvije sedmice. Od tog dana energije će se postupno udaljavati od naivnog zanosa koji je prevladavao u vrijeme planetarnog skupa u Strijelcu. Dok Merkur bude u zemljanom Jarcu, red i razboritost dobivat će na cijeni, a sposobnost opažanja i obrade veće količine podataka doseći će vrhunac. Iskoristite Merkur u Jarcu za planiranje prihoda i rashoda u 2023.

Trezveni Jarac preuzima vlast

U subotu 10. decembra Venera ulazi u Jarca, unoseći trezvenost i proračunatost u romantične odnose. Društveni i ekonomski položaj sadašnjeg ili potencijalnog partnera postat će veći faktor u procjeni kvalitete odnosa. Imovinski status snažno će uticati na svačiju bračnu vrijednost u tuđim očima. Razdoblje Venere u Jarcu najbolji je dio godine za ljude koji nisu odveć društveni. Ako ste solo, u to ćete se vrijeme osjećati slobodno i nezavisno.

U srijedu 21. decembra u 22.48, na zimski solsticij i u trenutku početka astronomske zime, Sunce će se pridružiti Merkuru i Veneri u Jarcu. Samo dva dana kasnije, 23. decembra u 11.17, uslijed konjunkcije Mjeseca i Sunca na dva stepena Jarca, nastupit će mlađak, završna lunacija u 2022. Tokom skupa četiri planeta u Jarcu najbolje će se snaći najpragmatičniji i najkonkretniji pojedinci, oni koji se u najvećoj mjeri klone kompliciranja u mislima i postupcima. To se u prvom redu odnosi na Jarčeve, Bikove i Djevice, ali će se preliti i na Ribe, Škorpione i sve koji imaju dara za trezveno zaključivanje i odlučivanje.

Prihvati notifikacije