Magazin

Recepti: Domaći Raffaello namaz za palačinke

Napravite jednostavan domaći Raffaello namaz za palačinke.

rafaelo namaz
FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE/WADE KOEHLER

Ako ste ljubitelj kokosa i kremastih poslastica, sigurno će vam se dopasti namaz koji ima ukus kao popularne Raffaello kuglice.

Pročitajte još

Sastojci

150 ml kokosovog mlijeka

70 g maslaca

200 g bijele čokolade

25 g kokosa (mljevenog kao za čupavce)

10 g listića badema

Priprema

Rastopite maslac i kokosovo mlijeko

U manjem loncu zagrijte maslac i kokosovo mlijeko (inače, možete ga kupiti u konzervi u svim većim trgovinama).

Dodajte bijelu čokoladu

Maknite s vatre pa umiješajte nasjeckanu bijelu čokoladu. Nemojte vraćati na vatru, samo miješajte pjenjačom i otopit će se.

Tostirajte kokos i bademe

Stavite sa strane pa na suhoj tavi popržite kokos i listiće badema. Listiće badema možete prije toga ugrubo nasjeckati nožem, ali i ne morate.

Nemojte da vam kokos i bademi zagore, vrtite ih na laganoj vatri dok ne osjetite da su pustili miris. Ne smiju dobiti boju, eventualno skroz malo, ali bitno je da ne izgore.

Pomiješajte sve skupa

Umiješajte tostirane bademe i kokos u smjesu kokosovog mlijeka, maslaca i bijele čokolade. Promiješajte da se sve ravnomjerno rasporedi i stavite u staklenku. Držite u hladnjaku, tad će se malo stvrdnuti. Namažite na vruće palačinke i to je to.