Region

Različite reakcije na otvaranje Pelješkog mosta

Nakon svečanog otvaranja Pelješkog mosta u Hrvatskoj, redaju se reakcije. Neke su pozitivne, a neke i nisu.

FOTO: SAMIR JORDAMOVIĆ  / AA
FOTO: SAMIR JORDAMOVIĆ / AA

Svečano otvorenje Pelješkog mosta komentirala je komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić.

“Svi imamo neke osobne preference i ukus, neki bi više onoga, manje ovoga, ali mislim da se trebamo složiti da je to bio za sve nas velik dan. Ne samo stanovnike Dubrovačko-neretvanskog kantona nego sve građane Republike Hrvatske i dobro je da smo to doživjeli. Ja sam bila dijete kad je napravljen Krčki most i sjećam se tog uzbuđenja. On nije imao taj značaj, ali uzbuđenje koje takvi događaji donosi je dobro, treba ga njegovati i možda opetovano tražiti prilike u kojima možemo čuti poruke zajedništva, poruke raskola slušamo svaki dan sa svih strana”, rekla je Mamić, piše N1.

Bivša premijerka Hrvatske i nekadašnja predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor na Twitteru je napisala da je pozivnicu za otvorenje Pelješkog mosta dobila četiri dana ranije.

Kaže da se nije mogla organizirati te je prozvala i bivšu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

“Zvali, poslali mail četiri dana prije. Ja nemam auto, prijevoz i osiguranje kao bivša koja sjedi po mostovima, tako da nisam ništa mogla organizirati u svoj toj gužvi. Mogla sam samo taksijem iz Zagreba do odredišta, bez prava prvenstvenog prolaza. I to su znali”, napisala je Jadranka Kosor.

Politički analitičar Žarko Puhovski komentirao je, između ostalog, i odnose s Bosnom i Hercegovinom u kontekstu izgradnje Pelješkog mosta.

Rekao je da je most “strašna ćuška tzv. političkom Sarajevu”.

“Ja mislim da zato niko iz Bruxellesa nije došao. Oni su se ponašali iz Sarajeva po načelu da susjedu crkne krava”, istaknuo je.

Prihvati notifikacije