Fudbal

RASPADAJU SE Stigle nove katastrofalne vijesti za Juventus

Juventusu prijeti zabrana nastupanja u europskim natjecanjima najmanje godinu dana, objavila je La Repubblica.

FOTO: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
FOTO: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Italijanski medij objašnjava kako će tužitelji tražiti 40 dana produljenja istrage torinskog kluba, a fokusirat će se na tajne dogovore s igračima u vezi plaćanja “ispod stola” za vrijeme pandemije korone i na korištenje lažnog kapitala u finansijskim knjigama.

Lažni kapital odnosi se na transfere Juventusa. Tri najsumnjivija su zamjena Miralema Pjanića i Arthura s Barcelonom, zamjena Joaa Cancela i Danila s Manchester Cityjem te zamjena Leonarda Bonuccija i Mattije Caldare s Milanom. U svim tim poslovima financijski uvjeti zamjena su lažirani ili nisu bili adekvatno prikazani u knjigama.

Dva navedena predmeta istrage mogla bi se spojiti u jedan slučaj. La Repubblica piše kako se izvršni direktor Juventusa Maurizio Scanavino već sastao s predsjednikom Talijanskog nogometnog saveza Gabrielleom Gravinom, koji pak čeka susret s novim predsjednikom Juventusa Gianlucom Ferrerom.

Italijani najavljuju sutrašnju skupštinu vodstva Serie A koje će raspravljati o ovoj temi. Izvršni odbor UEFA-e sastat će se u švicarskom Nyonu. No eventualne mjere protiv Juventusa bit će pokrenute tek nakon suđenja u Italiji.

“Pokažu li se optužbe tačnima, UEFA bi mogla izbaciti Juventus iz europskih natjecanja na najmanje godinu dana”, ističe Football Italia. Podsjetimo, Juventus je kažnjen oduzimanjem 15 bodova u talijanskom prvenstvu.

Prihvati notifikacije