Magazin

Slikala se za Vogue dok ginu ljudi: Prva dama Ukrajine odgovorila na kritike

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska odgovorila je na kritike upućene njoj i njenom suprugu Volodimiru nakon što su se fotografisali za magazin Vogue te je u razgovoru za BBC poručila da je to bila njena dužnost.

FOTO: VOGUE
FOTO: VOGUE

Zelenska je izjavila za BBC da je cijela zemlja “pod stalnim stresom”. Njeni komentari dolaze nekoliko sati nakon što su u zemlji prijavljeni brojni raketni napadi, uključujući regiju Kijeva.

“Od 24. februara smo pod stalnim stresom i to ne popušta”, rekla je.

Zelenska, koja je poznata po tome što je prilično zatvorena, progovorila je i o svom nedavnom pojavljivanju u Vogueu kazavši da je to velika prilika za razgovor o Ukrajini.

“Milioni čitaju Vogue i izravno razgovarati s njima bila je moja dužnost, a to je bilo zanimljivo iskustvo”, rekla je.

“U mirnom životu nisam navikla na pažnju. Svi se bore na prvoj liniji i to je posao i ja taj posao moram raditi”, dodala je.

Prošle sedmice je Zelenska bila domaćin sastanka za prve dame, na kojem su sudjelovale supruge brojnih svjetskih čelnika. Tokom sastanka razgovaralo se o ukrajinskom ratu i potrebnoj pomoći.

“Prve dame nemaju mogućnosti politički utjecati, ali imamo emocionalni utjecaj. Razumijemo jedna drugu, osjećamo jedna drugu”, rekla je.

Također je rekla da je vrlo važna potreba da država nastavi raditi i da ljudi nastave dalje.

Prihvati notifikacije