Fudbal

Procurili šokantni detalji smrti: Da nije dao gol u 97. Christian Atsu bi vjerovatno bio živ

Tijelo fudbalera Christiana Atsua, nažalost, pronađeno je ispod ruševina u Hataju, i to 13 dana nakon što se dogodio razoran zemljotres u ovom dijelu Turske.

FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE @WEST MEDIA
FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE @WEST MEDIA

Napadač iz Gane na kraju nije uspio da se izvuče, iako se u jednom trenutku činilo da su ga pronašli živog, a nema sumnje da će se njegova tragična smrt pamtiti.

Naime, Atsu je samo nekoliko sati prije zemljotresa trebalo da napusti Tursku i ode u Francusku, imao je zakazan let za 23 sata, ali je zbog gola u 97. minutu odlučio da ostane.

Po tom golu protiv Kasimpaše, te neizmernoj sreći njega i saigrača, mnogi navijači Hatajspora će ga pamtiti.

“Postojala je avionska karta, ali je Atsu odustao od odlaska u Francusku jer je dobro igrao i postigao gol. Nakon oduševljenja koje je doživio, rekao je: ‘Neću da idem, ostaću ovdje.’ Na njegov najesrećniji dan zahvatio ga je zemljotres. Imao je let u 23 sata, iz Istanbula bi otputovao u Francusku. Odustao je i desila se tragedija – rekao je administrativni menadžer Fatih Ilek.

Atsu je samo nekoliko dana prije te utakmice razgovarao sa trenerom Volkanom Demirelom i tražio je da ode iz kluba ukoliko nađe nešto.

Prihvati notifikacije