Fudbal

Problemi mladog napadača, Fatijev otac zaprijetio Barceloni

Problemi Barcelone svakog dana samo se umnožavaju.

FOTO: EPA-EFE/JUANJO MARTIN
FOTO: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Od nemogućnosti da registruju jednog od najboljih mladih igrača Evrope, preko optužbi na račun nekadašnjeg rukovodstva pa do nezadovoljstva igrača sa malom minutažom. Ili bar članova njihovih porodica.

Otac Ansua Fatija, Bori Fati uputio je javne prijetnje klubu da će sina odvesti bilo gdje drugo ako se nastavi trend da ne igra ili da igra po samo nekoliko minuta.

Sastanak s direktorima

Gostujući u emisiji El Partidazo na radiju Cadena Cope, Bori Fati rekao je da donekle razumije Xavijeve rezone i da je svjestan da njegov sin može da bude bolji u nekim segmentima igre.

Ali pristojnost i strpljenje su ga izdavali kako je emisija odmicala pa je na kraju rekao i da razmišlja o tome da za svog sina potraži drugi klub.

Prije samo neoliko dana Bori Fati se sastao sa direktorima Jordijem Cruyffom i Mateuom Alemanijem, ali očigledno ni nakon toga nije bio zadovoljan.

“Smeta mi to. Projekat si kluba, nosiš desetku na leđima, a dobio si je kada niko nije bio tu da je preuzme od Messija. Smeta mi to koliko mintua dobija. Jedan minut, dva minuta, tri minuta. To mi smeta. Ne tražim da bude starter, jer su svi napadači Barcelone fenomeni. Ali pričamo o Ansuu Fatiju. O reprezentaciji. O momku iz La Massije. Ako nećeš njemu da daš minute, kome ćeš“, bijesan je bio Bori Fati, prenosi SK.

“Možda misli da Ansu treba da igra u odbrani…”

Kaže da je svjestan da je kao otac možda i pristrasan i da ne razmišlja kao Xavi, ali želi da zna zašto njegov sin dobija tako malu minutažu:

“Pitajte ga… Možda misli da bi Ansu trebalo da igra bolje u odbrani i to razumijem. Uz sve, Barcelona ima 12 bodova prednosti u odnosu na Real i naravno da smijemo da zamjeramo treneru. Xavi je oduvijek bio Ansuov idol, još i prije nego što je došao u Barcelonu… Pričamo, dobar je momak. Rekao mi je da ga pustim da radi. Dao mu je specifičan zadatak da ojača noge i pomaže mu. Ali, kao otac sam ljut“, dodao je pa poentirao:

“Mislim da Ansu zaslužuje mnogo više. On je Barsina desetka, igrao je kada su tu bili Messi, Luis Suarez, Dembele i Griezmann. Kažite mi ko su trenutno bolji napadači u Evropi“?

Prihvati notifikacije