Fudbal

Prije deset dana vrijeđao reprezentaciju BiH, a danas ga stigla strašna kazna koje se cijeli život plašio

Bivši ruski reprezentativac i fudbaler Evertona Diniyar Bilyaletdinov je navodno pozvan u rusku vojsku, kako je saopšteno u srijedu, 28. septembra.

FOTO: INSTAGRAM
FOTO: INSTAGRAM

Vijest o Diniyaru Bilyaletdinovu, bivšem ruskom reprezentativcu i fudbaleru Evertona koji je regrutovan u rusku vojsku, prenijela je ruska novinska agencija Baza, koja je objavila:

“Bivši ruski reprezentativac Diniyar Bilyaletdinov je pozvan u vojsku. Nikada nije služio (tačnije, kako njegov otac kaže, “služio u sportu”) i sada ima 37 godina.”

„Tačno je da je u samom pozivu nekoliko grešaka: naznačeno je prezime „Bulaletdinov“, a mjesto rada „Spartak Moskva“.

Rođen 27. februara 1985. Bilyaletdinov je karijeru započeo u Lokomotivi iz Moskve, gdje je odigrao 185 utakmica i postigao 38 golova u šest sezona, osvojivši četiri velika priznanja.

U avgustu 2009. potpisao ga je Everton iz Premijer lige za prijavu od 9 miliona funti.

Kasnije se vratio u Rusiju u januaru 2012. godine kada je potpisao za Spartak iz Moskve, koji ga je nekoliko puta posuđivao.

Vijest je uslijedila nakon što je moskovsko tužilaštvo izdalo upozorenje na odgovornost za pozivanje i učešće u nedozvoljenim masovnim događajima (uključujući i internet) nakon što je ruski antiratni pokret “Vesna” pozvao na proteste širom zemlje nakon što je predsjednik Vladimir Putin najavio “djelimičnu mobilizaciju”, kako je saopšteno u srijedu, 21. septembra.

Bilyaletdinov je ranije kazao o Bosni i Hercegovini da se naši reprezentativci boje igrati protiv Rusije.

“Činjenica da Bosanci ne žele igrati s Rusijom govori da se jednostavno boje. Mislim da je ova utakmica neprimjerena za njih. Boli nas briga – ispitujemo situaciju. Mislim da ne možemo igrati s Bosnom”, rekao je Bilyaletdinov.

Prihvati notifikacije