Ostalo

Prijatelj objavio šokantne detalje: “Schumacherova porodica laže sve ove godine”

Schumacher je od 2013. godine potpuno napustio javni život,

Michael Schumacher
FOTO: RACINGNEWS365

Prošlo je tačno 10 godina od kada je Michael Schumacher doživio povredu glave na skijanju u francuskim Alpima od kada ga niko više nije vidio u javnosti.

Jedna od najbolje čuvanih tajni na svijetu je zdravstveno stanje legendarnog Schumachera nakon kobnog pada na skijanju 2013. godine. Od tada se pojave samo povremeno neke izjave članova porodice ili prijatelja, ali kada je bivši agent čuvenog Nijemca odlučio da progovori dobro je zatresao čitavu planetu.

Schumacher je od 2013. godine potpuno napustio javni život, a niko sa sigurnošću ne zna u kakvom je stanju. Vidjeli su ga samo članovi porodice koji brinu o njemu i poneki najbliži prijatelji.

Navodno je u lošem stanju, ali su pronašli način kako da komuniciraju sa njim. Willi Weber, bivši agent sedmostrukog prvaka Formule 1, optužio je porodicu da laže o njegovom trenutnom stanju. Smatra da su sakrili od javnosti mnoge pojedinosti poput one da je bio u indukovanoj komi šest mjeseci, a boli ga i što nije vidio svog klijenta i prijatelja.

Počeo je da sarađuje sa njim tokom 80-ih godina prošlog vijeka kada je Schumacher počeo da vozi u Formuli 3, a onda je krenuo njegov meteorski uspon.

“To je teško za mene… Pokušao sam stotinu puta da kontaktiram njegovu suprugu Corinu i nije se javila. Zvao sam čak i njegovog prijatelja Jana Todta i pitao ga da li mogu da odem u bolnicu i rekao mi je da čekam jer je rano. Sljedećeg dana kad sam nazvao, niko se nije javljao i još sam ljut zbog toga“, ispričao je Weber za medije.

Bile su ovo riječi o prvim danima nakon što je Schumacher doživio nesreću krajem 2013. godine, nastavio je u istom tonu.

“Pokušali su da me sklone iz toga govoreći da je rano, a sada je kasno. Prošlo je devet godina, možda bi trebalo da kažu šta je istina“, dodao je čuveni Nijemac koji je frapirao sve odnosom porodice prema njemu.

Želio je da sačuva privatnost porodice, ali više ne može da šuti.

“Od tada samo slušam njihove laži. Poslije skoro deset godina od ove strašne nesreće gotovo da nema zvaničnih izjava o njegovom stanju, dok povremeno njegovi bliski prijatelji objave po neku informaciju. Godinama poslije nesreće govorio sam sebi da ne mogu da promijenim stvari, a bio mi je kao sin. I danas me boli kada to pričam“, ispričao je Weber.

Erich Riederer, poznati neurolog iz Njemačke, prošle godine je opisala stanje u kojem se nalazi Schumacher kao „vegetativno“, pa je i pojasnila na šta tačno misli.

“Diše, srce mu kuca, ali… Da li postoji šansa da bude u istom stanju kao prije nesreće? Mislim da nema šanse da se to desi”, prenosi N1.

Prihvati notifikacije