Fudbal

Preminula legenda Milana i njemačkog nogometa

Nogometni klubovi Koln i Milan potvrdili su kako je u 86. godini života preminuo nekadašnji njemački reprezentativac Karl-Heinz Schnellinger, a vijest je prenijela i njemačka novinska agencija dpa.

FOTO: AC MILAN/X/ SCREENSHOT
FOTO: AC MILAN/X/ SCREENSHOT

Schnellinger je preminuo u milanskoj bolnici San Raffaelo, a vijest je potvrdila i njegova obitelj.

Nogometnu karijeru Schnellinger je počeo u Kolnu gdje je igrao od 1958. do 1963. godine. U nogometnim vremena kada se rijetko odlazilo u inozemstvo ovaj je nekadašnji lijevi bočni nogometaš igrao u talijanskom nogometu od 1963. do 1974. godine.

Nosio je dresove Mantove, Rome i Milana, a posebno ga se sjećaju navijači Milana gdje je ostavio duboki trag. S Milanom je bio talijanski prvak 1968. godine, dok je godinu dana kasnije s Milanom postao pobjednik Kupa prvaka, sadašnje Lige prvaka.

Za Milan je ukupno odigrao 222 utakmice u Serie A, a s talijanskim nogometnim gigantom je bio i dvostruki pobjednik Kupa pobjednika kupova. S Koelnom je osvojio Bundesligu 1962. godine.

Kao reprezentativac Njemačke nastupio je na čak četiri svjetska prvenstva, a najdalje je dogurao 1966. godine kada je njegova reprezentacija u finalu poražena od Engleske. Skupio je za Njemačku 47 nastupa uz jedan pogodak.