Fudbal

Predsjednik Upravnog odbora FK Velež podnio ostavku

Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež Senad Husnić podnio je neopozivu ostavku na tu funkciju, saopćio je večeras mostarski premijerligaš.

FOTO: FK VELEŽ
FOTO: FK VELEŽ

U svom saopćenju Husnić podsjeća da je prilikom preuzimanja mjesta predsjednika Upravnog odbora FK Velež na sjednici tog tijela dogovoreno da tu funkciju Husnić obnaša do momenta isteka suspenzije Šemsudinu Hasiću.

S obzirom da je Sud za sportsku arbitražu (CAS) uvažio Hasićevu žalbu i poništio suspenziju koju mu je izrekao Nogometni savez BiH, Husnić navodi kako su se stvorili preduvjeti da se on povuče s funkcije kako je ranije i dogovoreno.

“Kao navijač i simpatizer Kluba želim istaći da ostajem i kao sponzor u onom obimu koje mi moje mogućnosti budu dozvoljavale.

Budućoj upravi ostavljam FK Velež Mostar bez finansijskih dugova, što ću adekvatno obrazložiti budućoj upravi prilikom primopredaje dužnosti, što se nadam da će se desiti čim prije”, poručio je Husnić.

Danas se u Mostaru trebala održati Veležova skupština na kojoj bi se biralo novo vodstvo kluba, ali je skupština otkazana nakon što je CAS objavio svoju odluku vezanu za žalbu Šemsudina Hasića.

Prihvati notifikacije