Fudbal

Poznati stadioni na kojima će se igrati EURO 2028: Evo zašto su otpali Old Traford i Anfield

Domaćini Evropskog prvenstva u nogometu 2028 godine biće Ujedinjeno Kraljevstvo sa Rebublikom Irskom. To još nije zvanično odlučeno, ali je sasvim izjvesno nakon što je druga kandidatura za domaćina EURO 2028 iz Turske povučena.

FOTO: WIKIPEDIA
FOTO: WIKIPEDIA

I već se zna deset stadiona na kojima će se igrati utakmice ovog prvenstva. To su Wembley i Tottenham Hotspur stadion u Londonu, Etihad u Mančesteru, novi stadion u izgradnu Evertona u Liverpulu, St James’ Park u Njukaslu, Villa Park u Birminghamu, Nacionalni stadion u Kardifu, Hampden Park u Glasgovu, Dublin Arena i Casement Park u Belfastu.

Mnoge je iznenadila činjenica da se utakmice neće igrati na Old Trafordu i Anfieldu, stadionima Mančester Junateda i Liverpola. No, upućene baš i ne…

Naime, Old Traford već poodavno vapi za rekonstrukcijom, tako da je otpao iz konkurencije za Euro 2028 jer su prednost dobili novi, moderniji stadioni, iako “Teatar snova” i dalje ima najveći kapacitet na Otoku poslije Wembleya.

A sa Anfieldaom je situacija još pomalo bizarnija. Teren na kojem igra Liverpul ne odgovara standardima koje UEFA zahtijeva, kaže se iz sjedišta ove organizacije u Nionu. Naime, Anfieldu nedostaje nekoliko metara dužine i širine na i oko terena.

Prihvati notifikacije