Region

Poznat uzrok stravičnog udesa na autoputu u Hrvatskoj u kojem je stradao Slovak (46)

Završen je uviđaj stravičnog sudara na autoputu A1, u smjeru ka Zagrebu, u kojem je poginuo Slovak (46), a sedam je osoba povređeno.

FOTO: SCREENSHOT/INDEX.HR
FOTO: SCREENSHOT/INDEX.HR

Poznato je da se za izazivanje nesreće sumnjiči vozač slovenačke registracije.

Kako je Hini rekao zamjenik županijske državne tužiteljke Bruno Kolaković, protiv državljanina Republike Slovenije će karlovačkom Opštinskom državnom tužilaštvu biti podnesena krivična prijava za izazivanje saobraćajne nesreće iz nehata, i to nesreće sa smrtno stradalom osobom, ali i s velikom materijalnom štetom.

– Prve informacije s uviđaja ukazuju na nepropisno mijenjanje saobraćajne trake na autoputu, kao i u svakom drugom takvom predmetu, sačekat će se rezultati alkotestiranja, bit će u daljem toku naložena i saobraćajna vještačenja, kao i obdukcija tijela preminule osobe – rekao je Kolaković.

U sva tri automobila, slovenskih, slovačkih i srbijanskih nacionalnih oznaka bilo je po više osoba, ali niko od sedmero povrijeđenih, kako je rekao dežurni hirurg Suad Crnica, nije teško povrijeđen, odnosno “niko od njih neće biti hospitalizovan”.

Zamjenik tužioca Bruno Kolaković rekao je nakon uviđaja da prve informacije ukazuju na nepropisno mijenjanje saobraćajne trake na autoputu, ali da će sačekati rezultati alkotestiranja.

Dodao je da će biti naložena i saobraćajna vještačenja, kao i obdukcija tijela stradalog državljanina Slovačke (46).

Prihvati notifikacije