BiH

Potvrđena optužnica protiv bivšeg načelnika opštine Stanari

Osnovni sud u Doboju potvrdio je optužnicu dobojskog Okružnog javnog tužilaštva protiv bivšeg načelnika opštine Stanari Dušana Panića i tri člana Komisije za javne nabavke u toj opštini koja ih tereti za nesavjestan rad u službi i da su pričinili štetu za opštinu u iznosu većem od 50.000 KM.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Sudija za prethodno saslušanje potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužilaštva protiv četiri lica koja ih tereti da su kao službena lica opštine Stanari 2018. godine počinila krivično djelo nesavjestan rad u službi tako što su oštetila budžet kupivši vozilo za odvoz smeće po cijeni od 50.000 KM, koja je bila viša od tržišne.

Iz Okružnog javnog tužilaštva navode da je optužnica podignuta protiv Dušana Panića u svojstvu načelnika opštine, Borisa Miličića, Dijane Đekić Smiljanić i Mladena Šljivića u svojstvu članova Komisije za javne nabavke u opštini Stanari.

Oni su optuženi da su u toku 2018. godine kao službena lica opštine Stanari u provedenom postupku nabavke kamiona za odvoz smeća, raspisanom na portalu javnih nabavki, svjesnim kršenjem zakona i drugih propisa, te propuštanjem dužnog nadzora očigledno nesavjesno postupali u vršenju službe.

Tužilaštvo tereti ova lica da je kupljeno vozilo od izabranog ponuđača po znatno višoj cijeni od tržišne vrijednosti vozila na dan nabavke, zbog čega je nastupila šteta za opštinu Stanari u iznosu koji prelazi 50.000 KM, čime su kao saizvršioci učinili krivično djelo nesavjestan rad u službi, objavljeno je na “Fejsbuk” stranici Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

Prihvati notifikacije