Poruke žene igrača PSG-a slamaju srce, otkrila njegovo zdravstveno stanje

Golman PSG-a Sergio Rico prošle nedjelje doživio je tešku povredu glave nakon što je pao sa konja i tom prilikom dobio udarac. Prema navodima medija, Ricov konj se sudario sa drugim, odbjeglim konjem. Golman i njegov konj pali su na zemlju, a tom prilikom Rica je kopitom u glavu udarila jedna od životinja. Špancu su tom prilikom slomljeni vratni pršljenovi i pretrpio je moždani udar.

FOTO: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
FOTO: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

U posljednjem ljekarskom izvještaju je navedeno da je golman PSG-a ostao „stabilan bez značajnijih promjena“. Iako je precizirano da je njegovo opšte stanje ostalo ozbiljno.

Žena golmana PSG-a otkrila njegovo stanje poslije pada sa konja, njene emotivne poruke slamaju srce. Alba Silva, njegova supruga, objasnila je kako napreduje oporavak Sergija Rica.

“Korak po korak. Malo po malo“, rekla je ona za Europa Press.

Ona je istakla da je optimista.

“Imamo puno povjerenja u profesionalce u bolnici Virgen del Rosio.”

On je i dalje na intenzivnoj njezi pod sedativima i stalno je pod nadzorom. Prema riječima njegove supruge Albe, Sergio se postepeno izvlači iz kome da bi se vidjelo kako će reagovati.

Alba Silva je prije nekoliko dana iskoristila svoje naloge na društvenim mrežama da podijeli prelijepu poruku Sergiju Ricu.

Prihvati notifikacije