Ostalo

Poljska zvijezda ski skokova prekinula karijeru: Supruga mu se bori za život

Nažalost, vijesti zašto je to 33-godišnji Poljak napravio nikako nisu dobre. O tome što se dogodilo, Kubacki je obavijestio putem društvenih mreža.

FOTO: EPA-EFE/GRZEGORZ MOMOT
FOTO: EPA-EFE/GRZEGORZ MOMOT

On je hitno otputovao u Poljsku, nakon što je njegova supruga Marta završila u bolnici zbog kardioloških problema. Kojih točno, Dawid nije naveo, no otkrio je kako stanje loše i kako se liječnici bore za njen život.

Dodao je kako vjeruje u nju, da je dovoljno snažna te kako ovo znači kraj sezone za njega, no da je to trenutno najmanje važno.

Kubacki je trenutno drugoplasirani skakač u poretku Svjetskog kupa, iza Halvora Egnera Graneruda, koji je tri natjecanja prije kraja već osigurao svoju drugu titulu.

Pobjednik novogodišnje turneje i bronzani olimpijac

Drugoplasirani je bio i na novogodišnjoj turneji, koju je 2020. godine osvojio, dok je broncu uzeo na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu na Planici.

Broncu je uzeo i prošle godine na Olimpijskim igrama u Pekingu, i to nakon vrlo loše sezone. Ista medalja pripala mu je i četiri godine ranije, ali iz timskog natjecanja.

Ovo mu je najbolja sezona karijeri, budući da je upisao šest pobjeda, četiri druga mjesta i pet trećih, no protiv fenomenalnog Graneruda ipak nije mogao. Završio je na postolju na 15 od ukupno 29 natjecanja kojima je pristupio.

Dawid je inače jedan od fanovima ovog sporta najomiljenijih natjecatelja, uvijek nasmiješen i dobro raspoložen, vrlo pozitivnog duha i spreman za šalu.

S Martom je u braku od 2018. godine. Krajem 2020. na svijet im je došla kći, a ovu godinu započeli su rođenjem sina.

Nadamo se da će sve završiti na najbolji način pa da će ovu sezonu uistinu moći pamtiti kao sezonu pobjedu. U prvom planu pobjede njegove supruge, koja bi mu svakako značila najviše, a onda i svojih vlastitih, prenosi N1

Prihvati notifikacije