Svijet

Pojavila se snimka možda i najglupljeg poteza rata u Ukrajini: Svi se pitaju da li su Rusi normalni

Postoje sigurni i provjereni načini zbrinjavanja potencijalno opasne vojne opreme, no uvijek se nađe netko ko misli kako je stvari bolje učiniti na ’svoj način’.

FOTO:
FOTO:

Čini se da je jedan ruski vojnik odlučio krenuti drugim putem.

Na priloženoj video snimci tako se može vidjeti kako vojnik iz ležećeg položaja, iz neposredne blizine, strojnicom puca na raketni sustav zemlja-zrak S-300, kojega su ruske snage, kako tvrde, otele Ukrajincima (No, budući da sustav na sebi ima iscrtan znak ‘V‘, jedan od onih koje ruska vozila i sustavi koriste tijekom invazije kako sredstvo identifikacije, moguće je da se zapravo radi i o sustavu koji su koristile ruske snage).

Ta ideja, kako se može i očekivati, završila je apsolutno katastrofalno. Što se točno dogodilo s vojnikom nije poznato, no kako navodi The Drive, projektili u koje je pucao pokreću se na kruto raketno gorivo i imaju velike rasprskavajuće bojeve glave, koje teže od 100 do 150 kilograma, pa je uistinu teško povjerovati da su vojnik i snimatelj prošli bez ozljeda. No, na proruskim računima na Telegramu koji su i objavili video tvrdi se da nitko od vojnika nije ozlijeđen u eksploziji.

Snimku gađanja napunjenog raketnog sustava mitraljezom možda bi neki promatrač u zabludi mogao doživjeti kao demonstraciju ruske hrabrosti, no vjerojatnije je da će ju Ukrajinci iskoristiti kao ogledni primjer kako ruske snage operiraju po njihovoj zemlji, piše Jutarnji.

Prihvati notifikacije