Ostalo

PODRŠKA ZA NAJBOLJU BH. SKIJAŠICU Elvedina Muzaferija zaštitno lice Olimpijskog centra

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić i Jasmin Mehić, direktor KJP "ZOI 84", sastali su se danas na Bjelašnici s Elvedinom Muzaferijom, najboljom bh. skijašicom u brzim skijaškim disciplinama.

FOTO: VLADA KS
FOTO: VLADA KS

Delić se odazvao pozivu Muzaferije da isprati jutrošnji trening, nakon kojeg su razgovorali o međusobnoj saradnji koja uključuje podršku Muzaferiji za sponzorstvo u predstojećoj godini i promociju Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman za 2023. godinu.

Ona se trenutno na Bjelašnici sprema za nekoliko takmičenja u narednih mjesec dana, a među njima je i Europa Kup 2023 koji se 11. i 12. februara održava na ovoj našoj olimpijskoj planini.

Pročitajte još

Muzaferija je jedina bh. takmičarka koja je osvojila bodove na takmičenjima Svjetskog kupa i koja redovno nastupa na najelitnijim skijaškim takmičenjima, a u naredne tri godine očekuje se da će steći iskustvo potrebno za ulazak u top 10 skijašica na svijetu.

Muzaferija je i prva bh. sportiskinja koja je ispunila normu za Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022, na kojima je nosila zastavu Bosne i Hercegovine.

Muzaferija će, shodno današnjem dogovoru, biti zaštitno lice Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman, a njenu kacigu ove godine krasit će upravo logo Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman tokom svih takmičenja u 2023. godini, a jedno od njih je i Europa Kup 2023. na Bjelašnici, saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

Prihvati notifikacije