Fudbal

Petev o novom ugovoru: Još uvijek nismo ništa pričali

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Ivaylo Petev kaže da još uvijek nije razgovarao s čelnicima Fudbalskog/Nogometnog saveza BiH o novom ugovoru, a da rezultati koje je ostvario sa Zmajevima "govore sami za sebe".

FOTO: NFSBIH
FOTO: NFSBIH

Naša reprezentacija je na čelu sa stručnjakom iz Bugarske osvojila grupu u Ligi nacija B te izborila povratak u elitni rang ovog UEFA-inog takmičenja, a Petev kaže da se tim posložio u mečevima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i da ovakav rezultat u Ligi nacija nije slučajnost.

– Rezultati govore sami za sebe, a nije bilo nimalo lagano. Ipak, mislim da smo postavili temelj za ovaj uspjeh već u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru, gdje smo odigrali samo jednu slabu utakmicu. Za mene, ono što se poslije dogodilo u Ligi nacija uopšte nije bila slučajnost – rekao je Petev za bugarske medije pa nastavio:

“Osvojili smo prvo mjesto i to utakmicu prije kraja. Mi smo sretni. Želim još jednom čestitati svojim igračima na uspjehu, dali smo sve od sebe i ostvarili cilj.”

Nakon toga, istakao je da još uvijek nije razgovarao s čelnicima Fudbalskog/Nogometnog saveza BiH u vezi s novim ugovorom.

– Još uvijek nismo razgovarali o novom ugovoru. Do kraja godine ima još dva i po mjeseca, tako da ima vremena… Mislim da ova ekipa ima potencijal i nadam se da možemo napraviti sljedeći korak, a to je plasman na Evropsko prvenstvo. Nadam se da ćemo u tome uspjeti – rekao je Petev.

Prihvati notifikacije