Fudbal

PAUL POGBA ŠOKIRAO IZJAVOM Ja sam gotov. Ja sam mrtav

Paul Pogba (31), veznjak Juventusa i prvak svijeta s Francuskom 2018., kažnjen je suspenzijom na četiri godine zbog korištenja nedopuštenih sredstava prije četiri mjeseca.

FOTO: 
PETER POWELL/EPA
FOTO: PETER POWELL/EPA

Tako je odlučilo italijansko tužiteljstvo za borbu protiv dopinga. Pogba je suspendiran zato što je test kojem je podvrgnut nakon utakmice Udinesea i Juventusa 20. augusta 2023. pokazao da ima višak testosterona.

Pročitajte još

Ovih dana društvenim mrežama kruži snimka u kojoj Pogba nastupa u depresivnom tonu: “Ja sam gotov. Ja sam mrtav. Paul Pogba više ne postoji”, objavljeno je u kratkoj snimci. Cijelu profesionalnu karijeru Pogba je proveo u dva kluba, a premda je Francuz, nijedan od njih nije iz njegove domovine.

Depresivni Pogba

U akademiju Manchester Uniteda došao je 2009. kao 16-godišnjak iz Le Havrea. Tri godine kasnije bez odštete je prešao u Juventus. Nakon četiri godine, u ljeto 2016. vratio se u United uz odštetu od 105 miliona eura, čime je postao tada najskuplji nogometaš u historiji.

Poslije šest godina Pogba je 2022. opet bez odštete zamijenio United za Juventus. No u drugoj gaži tamo je uslijed ozljeda i spomenute suspenzije zbog dopinga odigrao samo 12 utakmica. Pogba je s Juventusom osvojio četiri prvenstva i dva kupa, sve u svom prvom mandatu u tom klubu. Igrajući za Manchester United osvojio je Liga kup i Europa ligu.