Jet set

Pamela Anderson progovorila o vezi sa Putinom: Izludio me

Pamela je željela da Putin zabrani lov na morske sisare, a Putin je zabranio tu praksu 2009. godine nedugo nakon njihovog susreta u Moskvi.

FOTO: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
FOTO: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Pamela Anderson, zvijezda tv serije “Spasilačka služba i bivša Playboy zečica, otkrila je kako je njena prisutnost u Kremlju izazvala uzbuđenje ruskog predsednika Vladimira Putina.

Razlog njenog kontakta sa ruskim političarima bila je zaštita životinja. Pamela je dugogodišnja aktivistkinja za prava životinja, te je zbog toga stupila u kontakt s političkom elitom u Rusiji, kako bi zatražila zabranu uvoza proizvoda od morskih sisara.

U izjavi za Variety istakla je da je bila u Kremlju i da ju je primijetio ruski predsjednik.

“Bila bih u Kremlju, sjedila za stolom i svi bi bili tamo. Putin je samo jednom bio u prostoriji, ali je sve čuo. Dobijala sam poruke od drugih ljudi da je zadovoljan što sam tamo”, rekla je.

Strani mediji su navodili da je Pamela više puta bila u Kremlju i da se sastajala s Putinom.

“On me je izludio”, rekla je jednom.

Nikad nije potvrdila da su bili u emotivnoj vezi, ali navodi o tome da su imali nekakvu aferu stariji su od decenije.

Pamela je željela da Putin zabrani lov na morske sisare, a Putin je zabranio tu praksu 2009. godine nedugo nakon njihovog susreta u Moskvi.

Kasnije mu je pisala, navodno 2015. godine, zbog uvoza mesa kitova.

“Poštovani Vladimire Vladimiroviču, verujem da oboje dijelimo ljubav prema životinjama i duboko poštovanje prema prirodi i iz tog razloga želim da vam uputim ličnu molbu u ime ugroženih kitova”, napisala je Pamela.

“Predsjedniče Putine, možete da zaustavite ovaj ilegalni tranzit zabranom ovom brodu da nosi teret mesa ugroženih kitova kroz ruske vode do Japana. Želela bih da vas s poštovanjem zamolim da razmislite o istraživanju ove pošiljke i učinite sve što možete kako biste spriječili ilegalni teret da uđe u Japan. Vaša odluka bi mogla da stane na kraj bespotrebnom pokolju ugroženih kitova od strane Islanda”, istakla je Pamela u pismu.

Prihvati notifikacije