Tenis

Otvoren 'Brčko open 2024', učestvuje 104 tenisera iz 25 zemalja

U organizaciji Teniskog kluba Prohema Brčko, prvim mečevima dublova iz ITF serije, sinoć je u Brčkom uprkos lošim vremenskim uslovima, počeo 20. međunarodni teniski turnir "Brčko open 2024" koji je okupio 104 tenisera iz 25 zemalja.

Brčko open
FOTO: FENA

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić svečano je otvorio turnir i rekao da je, osim sportskog značaja, ovo dobra prilika da se Brčko predstavi kao turistička destinacija i kao dobar domaćin sportskih i svih drugih manifestacija.

Pročitajte još

Napomenuo je da je ovo najstariji teniski turnir u BiH iz serije futures. Treba napomenuti da su istaknuta imena tenisa iz regije svoje teniske korake upravo započeli na ovakvim turnirima i upravo ovdje u Brčkom. Siguran sam da su među ovim teniserima nalaze oni o kojima ćemo tek čuti u svijetu profesionalnog tenisa – rekao je Milić.

Svi mečevi glavnog turnira igraju se na terenima Teniskog kluba “Prohema”.

U subotu, 25. maja biće održano polufinale singla i finale dubla, dok je u nedjelju u podne finale singla.

Turnir se igra za nagradni fond od 15.000 dolara, a pobedniku će pored novčane nagrade pripasti i 15 ATP bodova. Supervizor turnira je Vladimir Erg koji je potvrdio sinoć da su ispunjeni svi uslovi za održavanje 20. jubilarnog turnira.

Generalni pokrovitelj turnira je Vlada Brčko distrikta BiH.