Sport

Otkrivamo: Zašto u FK Željezničar nisu previše zabrinuti da će doživjeti sudbinu zeničkog Čelika

Predsjednik FK Željezničar Edis Kovačević potvrdio je da klub i dalje traži potencijalnog strateškog partnera i investitora kako bi egzistirao na zdravim nogama, ali da to neće biti čovjek s kojim se pregovara godinu dana, Eldin Diglisić.

FOTO: FK ŽELJEZNIČAR
FOTO: FK ŽELJEZNIČAR

Kovačević je na press konferenciji Željezničara rekao je da je na početku kontakata sa biznismenom Diglisićem postojao optimizam, ali su se u međuvremenu stvari promijenile.

“Znate da smo objavili poziv i da je bilo potencijalnih ponuđača. Usvojili smo strategiju na skupštini. Bilo je nekoliko zainteresovanih strana, koji su se javili i bili zainteresovani. Mi smo tada prihvatili ponudu gospodina Diglisića i skupština je to jednoglasno podržala jer smo smatrali da je to najbolje za klub. Nakon tog dogovora dolazi do usporenja vezano za aktivnosti vezano za klub.

U novembru smo izrazili nezadvoljstvo dinamikom pregovora i ostavili rok do kraja godine da završimo priču oko njegovog ulaska u klub. Taj postupak pregovaranja sa gospodinom Eldinom nije prekinut. O tome ne odlučuje Upravni Odbor, o tome odlučuje organ za pregovore. Čekat ćemo do kraja godine, tako da je klub sve uradio, sve ispoštovao, i nakon nove godine ćemo javnosti saopštiti ono što je ishod i tok pregovora, kakav je bio”, rekao je Kovačević.

Diglisić, kažu u FK Željezničar, nije bio jedini zainteresovani strateški partner.

“Imali smo razogovore sa još jedniom ponuđačem iz SAD-a. On nam je rekao prije dvadesetak dana da nije u situaciji da podnese ponudu.”

Ipak, i pored svega toga uočljivo je na konferenciji za novinare bilo da u Želji nisu previše zabrinuti da bi mogli doživjeti sudbinu NK Čelik, koji je zbog prevelikih dugovanja izbačen u treći rang takmičenja niti da bi se mogla zaplijeniti imovina FK Željezničar.

Kako Bosnainfo saznaje, razlog je jer postoje uvjeravanja da bi u najgoroj opciji, ukoliko ne dođe do sporazuma o odgađanju otplate poreznog duga prema Poreznoj upravi FBiH jedan od pomenuta dva “investitora”, oduševljen sadašnjom garniturom ljudi u klubu, sam od sebe platio taj iznos.

Prihvati notifikacije