Fudbal

Oštetio je Marokance za dva penala, a sad ih bahato provocira

Meksikanac Cesar Ramos smatra kako je odradio dobar posao na utakmici Maroka i Francuske u polufinalu Svjetskog prvenstva.

FOTO: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
FOTO: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Polovina kugle zemaljske optužila je meksičkog sudiju Cesara Ramsa da je oštetio Maroko za dva jedanaesterca protiv Francuza u polufinalu Svjetskog prvenstva, a sad se on odlučio oglasiti na društvenim mrežama.

On ne vidi ništa sporno u svom suđenju, naprotiv, smatra kako je odradio odličan posao pa se usudio poslati i provokativnu poruku.

“Moji prijatelji, dragi narode Maroka. Molim vas, budite strpljivi. Ako niste zadovoljni utakmicom, možete uložiti kolektivni prigovor na FIFA-inoj stranici i utakmica se može ponoviti“, napisao je Meksikanac, prenosi Gol.hr.

Marokanci smatraju kako je prekršaj Thea Hernandeza nad Sofianeom Bouffalom trebao biti suđen kao najstroža kazna, a Ramos je misleći kako je Marokanac kriv, njemu svirao faul i pokazao žuti karton. Također, Marokanci se žale kako je prekršaj nad Selimom Amallahom trebao biti suđen kao penal.

Te dvije ključne greške, smatraju Marokanci, usmjerile su utakmicu i utjecale na krajnji ishod pa zato traže novu utakmicu.

Oglasio se i fudbalski savez Maroka:

“Naš savez je pisao odgovornim tijelima neka pregledaju sudijske odluke koje su nas oštetile za dva jedanaesterca, nekoliko sudskih stručnjaka se slaže s ovom konstatacijom. Također, ne možemo vjerovati kako VAR nije reagovao u tim slučajevima“, piše u saopćenju marokanskog saveza.

Prihvati notifikacije