Sarajevo

Općina Centar Sarajevo uvela novine u proceduri za sklapanje braka

Služba za opću upravu i Odsjek za informatiku Općine Centar su u cilju što bolje preglednosti i lakšeg pristupa potrebnim informacijama o dokumentima i obrascima za sklapanje braka ažurirali web stranicu Općine Centar.

FOTO: OPĆINA CENTAR SARAJEVO
FOTO: OPĆINA CENTAR SARAJEVO

Pored navedenog uvedena je mogućnost skeniranja QR koda koji direktno vodi na link „Postupak sklapanja braka“.

“Ovim novinama omogućujemo našim sugrađanima da ne moraju fizički dolaziti u Općinu Centar zbog informacija, jer im je sve dostupno i lako čitljivo na web stranici. Tokom proteklog perioda na oglasnim tablama u svim mjesnim zajednicama Općine Centar, te u samoj zgradi Općine na više mjesta smo postavili info plakate koji omogućuju našim sugrađanima da skeniranjem QR koda dođu do potrebnih informacija. Na općinskoj web stranici mogu popuniti i isprintati aplikacione formulare, tako da je za predaju zahtjeva za sklapanje braka potrebno samo jednom doći u Općinu Centar. Ovo je posebno značajno za osobe koje sklapaju brak iz inostranstva”, objasnila je Jasna Beba, pomoćnica načelnika za opću upravu Općine Centar.

Osim navedenog također Služba za opću upravu za sugrađane upisane u matične knjige koje se vode na teritoriji FBiH po službenoj dužnosti pribavlja dokumentaciju što je također olakšavajuća okolnost. Matičarke Općine Centar svakodnevno dobijaju na desetine pohvala naših sugrađana zbog ovog poteza što nam je dovoljan pokazatelj da je projekat uspješan.

Svi zainteresovani sugrađani mogu potrebnu dokumentaciju i informacije o zasnivanju bračne zajednice dobiti na sljedećem linku Općine Centar u rubrici Kontakt/Matični ured/Postupak sklapanja braka.

Prihvati notifikacije