Magazin

Ono šta niste znali o kajsijama, a trebali biste

Kajsije su odličan izvor vlakana, a ukoliko ih pojedete prije obroka, dobro će uticati na metabolizam i ubrzati ga. Vlakna razgrađuju masne kiseline i tako brinu o zdravlju sistema za varenje.

FOTO: ILUSTRACIJAWIKIPEDIA
FOTO: ILUSTRACIJAWIKIPEDIA

Dokazano je da smanjuju rizik od raka te produžavaju životni vijek. Čuvar srca.

Kad je voće puno vlakana, pomaže pri snižavanju holesterola, što znači da štiti srce. Kalijum koji sadrži ovo voće održava zdrave nivoe elektrolita i tako pomaže radu srčanih mišića. Pogoduju trudnicama. Sok kajsije je izvrstan izvor kalcijuma i željeza i to je razlog zašto se preporučuje trudnicama i maloj djeci. S obzirom na to da sadrže 10 puta više magnezijuma od ostalog voća, poboljšavaju funkcije mozga.

Prihvati notifikacije