Region

Oglasio se Boris Janković: Nikada nisam upućivao nikakve prijetnje Đukanoviću i Vuksanović Stanković

"Najoštrije osuđujem svaki oblik nasilja, kako fizičkog tako i verbalnog, bilo prema pomenutim licima bilo prema nekom drugom..."

FOTO: EPA-EFE/ANDRZEJ LANGE POLAND OUT / AGENCIJA MINA
FOTO: EPA-EFE/ANDRZEJ LANGE POLAND OUT / AGENCIJA MINA

Nakon što smo prenijeli vijest koju su objavili crnogorski portali o prijetnjama koje su putem Twittera dobili predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i narodna poslanica parlamenta Crne Gore Draginja Vuksanović-Stanković, na email Bosnainfo stigla je poruka od Borisa Jankovića koji tvrdi da je njegov profil hakovan.

“Navodno su te prijetnje upućene putem Twitter naloga pod imenom Boris Janković. Ja sam ta osoba i sa punom svijesti o krivičnoj, moralnoj i svakoj drugoj odgovornosti izjavljujem slijedeće:

Nikada nisam nikome upućivao nikakve prijetnje, niti pomenutim osobama niti bilo kome drugom. Najoštrije osuđujem svaki oblik nasilja, kako fizičkog tako i verbalnog, bilo prema pomenutim licima bilo prema nekom drugom. Moj Twitter nalog je očigledno hakiran, neko je montirao slike i pisao razne komentare, zloupotrebljavajući moje ime odnosno moj Twitter nalog”, ističe Janković u svojoj poruci.

Pročitajte još

Naglasio je kako mora angažovati i ličnu zaštitu.

“Na mene je krenula neopisiva hajka, preko 90% poruka koje dobijam su za krivično gonjenje. Meni se od raznih ekstremističkih organizacija, od nekakvih “Lovćenskih Straža” do raznih “komita”, prijeti smrću. Još gore od toga, prijeti se da će mi moje dijete kidnapovati. Druge vulgarne gadosti, iz poštovanja prema vama, ne želim ni da ponavljam. Ja sam obavijestio nadležne organe gonjenja Republike Crne Gore, Republike Srbije, Bosne i Hercegovine i zapadne zemlje u kojoj živim. Sve relevantne ambasade su takođe informisane o bjesomučnoj medijskoj kampanji koja se protiv mene, na potpuno neopravdanim osnovama, vodi. Organizacije za ljudka prava, kao na primer Amnesty International i Human Rights Watch, su o karakteru “demokratskih vrijednosti” režima Mila Đukanovića upoznate”, naglašava Janković u emailu upućenom našoj redakciji.

Prihvati notifikacije