Košarka

Obradović: Neke stvari koje su se dešavale su nevjerovatne, ali...

Trener Partizana Željko Obradović oglasio se poslije poraza Partizana u finalu ABA lige i skora 0-3 protiv Crvene zvezde.

FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/RINGIER
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/RINGIER
Arhiva

On je rekao da su se događale neke “nevjerovatne” stvari i uporedio je rezultate svog i Zvezdinog tima u ABA ligi i u Euroligi, koje je nazvao ozbiljnim takmičenjem.

“Neke stvari koje su se dešavale su nevjerovatne, zaista, ali kako god, hvala navijačima Partizana na fenomenalnoj podršci cijele sezone, večeras su napravili sjajnu atmosferu i hvala im na tome, to je bilo to“, kazao je Obradović te nastavio:

“Poslije prve utakmice mi je sve bilo jasno kuda ide serija i kako se odvija. Na to ne može da se utiče. Vi to ne vidite, ja neću da insistiram na tome, ali neke stvari su nevjerovatne, a da pričam o detaljima koje mi vidimo. Čestitam Zvezdi, pobijedili su, velika škola za nas, a ABA liga ako želi da napreduje neke stvari jednostavno moraju da se mijenjaju. To je sigurno tako.”

Neprijatne slike sa jutarnjeg treninga u Beogradskoj areni stvorile su potpuno pogrešan štimung uoči treće utakmice finala ABA lige. Tuča u kojoj su učestvovali James Nunnally i Stefan Lazarević događaj je kakav se ne pamti u historiji večitog derbija. Pogotovo ne kada se nemile scene dešavaju satima prije početka susreta.

“Bio sam, malo je reći, iznenađen kada su mi rekli šta se desilo. Mi smo imali trening u 10 sati i pitao sam svog tim menadžera kada Zvezda ima trening. On mi je rekao u 11.30. Zato sam završio trening prije 11, kako bi se eventualno izbjegao neki kontakt, da se ne viđamo… Nisam, naravno, razmišljao o tome da bi moglo da se desi ovo što se desilo. Onda su mi rekli u kancelariji šta se dogodilo. Poslije toga su krenule ovakve i onakve priče… Ko je, kako je započeo… Stravično ružna slika i to ne opravdavam. Da li je igrač Zvezde započeo i šta je uradio, ne znam. Kao ni šta je Nunnally uradio. Nisam htio da gledam sajtove, bilo mi je muka da je uopšte došlo do takve situacije”, rekao je Obradović, prenio je Sc Sport.

Zatim je ponovo govorio o kompletnoj seriji protiv Zvezde:

“Pojavila se analiza šta se dešavalo u prvoj utakmici, u drugoj je bilo izuzetno slično i večeras smo bili na jedan posjed. Očigledno da neke stvari fale, a očigledno i neke stvari na koje ne možete da utičete. Ne bih komentarisao igru igrača, jer je tim mnogo važniji uvijek, a kad je tim – zna se da je trener glavna osoba, ja sam odgovoran za ovu sezonu koju je Partizan imao.”

Upitan da li će Partizan igrati Euroligu i sljedeće sezone, Obradović je rekao da je siguran u to.

“Siguran sam da će Partizan da igra Euroligu. Ubijeđen sam u to jer je Partizan sve uradio i to nije bilo pitanje da li će neko da pobijedi ili izgubi. I siguran sam da Partizan po svemu zaslužuje da bude dio Eurolige. Nadam se da će odlučiti tako, a mi ćemo uraditi sve da budemo članovi Eurolige, jer ovaj klub to zaslužuje zbog hiljadu stvari”, rekao je Žoc, pa se još jednom vratio na priču o ABA ligi:

“Na neke stvari jednostavno ne možete da utičete, svako ko malo razumije, zna o čemu pričam.”