Magazin

Objavljene nominacije za ovogodišnje MTV nagrade

Reperi Jack Hardy, Lil Nas X i Kendrick Lamar vode po broju nominacija za ovogodišnje MTV video muzičke nagrade, a među nominovanima su, između ostalih, i Taylor Swift, Ed Sheeran i Dua Lipa sa po pet nominacija, objavio je Fox News.

FOTO: WIKIPEDIA
FOTO: WIKIPEDIA

Nominacije za MTV video muzičke nagrade za 2022. objavljene su u SAD u utorak, a Jack Hardy, Lil Nas X i Kendrick Lamar prednjače sa po sedam nominacija.

Lamar, koji je nominovan prvi put poslije 2018. godine, sada je u konkurenciji za priznanje u kategoriji za najbolju kinematografiju u muzičkim spotovima za pjesme “Family ties” i “N95”, a pored toga i u kategoriji za najbolji hip-hop video, vizulene efekte, režiju, montažu i najbolji video.

Za nagradu umjetnika godine nominovani su Lil Nas X , Jack Harlow, Ed Sheeran, Bad Bunny Harry Styles i američka reperka Lizzo.

FOTO:
FOTO:

Iza Hardyja, Lamara i Lil Nasa, koji imaju po sedam, su Doja Cat i Styles sa po šest nominacija, a odmah iza njih nalaze Billie Eilish, Taylor Swift, Dua Lipa, Ed Sheeran i “The Weeknd” sa po pet kandidatura za ovogodišnje nagrade.

U kategoriji najboljeg dugometražnog videa nominovana je Madonna za 14. studijski album “Madame X”, što je ujedno njena 69. nominacija, a u slučaju da pobijedi ovo će joj biti 21. nagrada, čime će ponijeti titulu najviše nagrađivanog umjetnika u historiji MTV-a.

Prihvati notifikacije