Košarka

Nurkić odigrao solidan meč, trener ga posljednju četvrtinu držao na klupi

Bosanskohercegovački centar Jusuf Nurkić je odigrao solidan meč u porazu Phoenixa protiv LA Clippersa rezultatom 131:122.

Jusuf Nurkić
FOTO: FENA/ARHIV

Postigao je devet poena uz šest skokova za skoro 25 minuta na parketu, a cijelu posljednju četvrtinu je proveo na klupi za rezervne igrače.

Inače, Clippersi su nakon prvog poluvremena imali 19 poena prednosti, bilo je 70:51, a to su na kraju zadržali i došli do pobjede.

Pročitajte još

Inače, Clipperse je do pobjede vodio George sa 33 poena, sedam skokova i tri asistencije, a Leonard je dodao 30 uz osam skokova i tri asistencije dok je Harden susret završio sa 22 poena, 11 asistencija i pet skokova. Powell je postigao 13 poena uz dva skoka, a još je dvocifren bio Mann sa 12 poena i tri skoka.

Kod Sunsa je bio najbolji Booker sa 35 poena, šest asistencija i dva skoka dok je Beal dodao 21 uz pet skokova i četiri asistencije. Gordon je postigao 16 poena uz pet skokova, a Bol Bol je dodao 14 uz pet skokova i dvije asistencije. Još je dvocifren bio Allen sa deset poena, četiri skoka i tri asistencije.