Fudbal

Nudi li se Gigović ponovo Zmajevima: Iz Bosne i Hercegovine me niko nije kontaktirao

Armin Gigović je nastupio za A selekciju Švedske protiv Island, a taj meč sa tribina su pratili Faruk Hadžibegić i Zvjezdan Misimović.

FOTO: INSTAGRAM/ARMIN GIGOVIĆ
FOTO: INSTAGRAM/ARMIN GIGOVIĆ

Kada su bh. pasoš dobili Anel Ahmethodžić i Dennis Hadžikadunić, počelo se špekulirati da bi njihovim putem mogao krenuti i Armin Gigović, mladi veznjak koji danas nastupa za danski FC Midtjylland, a prošao je sve omladinske selekcije Švedske. Međutim, nedavni Gigovićev natup za A selekciju Švedske, u prijateljskoj utakmici protiv Islanda, navijačima Zmajeva govorio je da će talentovani fudbaler u budućnosti braniti plavo-žute boje skandinavske države.

Za Gigovića, čini se, nastup protiv Islanda nije nosio takvu poruku. Bilo da kalkuliše šta je bolje za karijeru ili da ima emotivne nedoumice, ovaj fudbaler nikako da se odluči između Švedske i Bosne i Hercegovine.

U intervju koji je dao za danski portal Bold.dk, Gigović je ponovo ostavio otvorenom mogućnost da nastupi za Zmajeve. Kazao je da ga iz Bosne i Hercegovine još niko nije kontaktiraro, te da je za sada najvažnije da dobro igra, jer je to i najbolja preporuka za reprezentaciju.

Selektor Zmajeva Faruk Hadžibegić gledao je utakmicu Švedske i Islanda, a nakon meča zaključio je da je Gigović dobar igrač. Ranije su, međutim, mediji pisali da je Zvjezdan Misimović razgovarao sa Gigovićem još dok je nastupao za ruski Rostov, ali da je mladi fudbaler tada poručio kako je fokusiran na nastupe za klub, te da će o reprezentaciji odlčivati kada za to dođe vrijeme.

Možda je to vrijeme konačno došlo, pa bi svima laknulo da Gigović već jednom kaže koji plavo-žuti dres će u budućnosti nositi.

Prihvati notifikacije