Fudbal

Novi udarac za Nizozemsku pred Euro: Otpao još jedan veznjak, Koeman uputio naknadni poziv

Teun Koopmeiners, odlični veznjak Atalante i reprezentacije Nizozemske, otpao je s popisa za Euro samo pet dana prije prve utakmice Oranja. Koeman je zbog ove dvije loše vijesti morao uputiti naknadni poziv.

Teun Koopmeiners
FOTO: EPA/ KOEN VAN WEEL

Razlog je bizaran. Prije sinoćnje utakmice protiv Islanda, zadnje pripremne pred Euro, Koopmeiners je prilikom zagrijavanja samom sebi ozlijedio mišić. Nizozemski nogometni savez upravo je objavio da Koopmeiners prisilno propušta Euro, a sinoć je priopćio da također zbog ozljede u Njemačku ne ide ni Frenkie de Jong, još jedan sjajan igrač sredine terena.

To je ogroman udarac za Nizozemsku, koja sada u možda najtežoj skupini Eura (Francuska, Austrija, Poljska) mora bez De Jonga i Koopmeinersa, ali i Martena De Roona i Matsa Wieffera. Atalantin as je, naime, već četvrti odlični veznjak Nizozemske koji zbog ozljede propušta Europsko prvenstvo.

Koopmeiners je briljirao u nedavno završenoj sezoni. S 15 golova i 7 asistencija vodio je Atalantu do finala talijanskog kupa, osvajanja Europa lige te time i nastupa u Ligi prvaka iduće godine.

Atalanta ga je prije tri godine kupila od AZ-a za 14 miliona eura, a sada je blizu toga da ga proda Juventusu.

Koeman je zbog ove dvije loše vijesti morao uputiti naknadni poziv, a on je otišao na adresu beka Dortmunda Iana Maatsena, čiji je izostanak sa prvobitnog spiska i iznenadio mnoge.