IT

Novi iPhone ipak neće biti skuplji od prethodnika? 

FOTO: YOUTUBE / THE APPLE CIRCLE / SCREENSHOT
FOTO: YOUTUBE / THE APPLE CIRCLE / SCREENSHOT

Iako su nedavne glasile tvrdile da će iPhone 14 biti 100 dolara skuplji, izgleda da to neće biti slučaj. 

Apple se sprema da uskoro lansira svoju novu seriju iPhone uređaja. Iako datum premijere još uvijek nije potvrđen, kompanija obično lansira svoje telefone u septembru. Nedavne glasine su tvrdile da će iPhone 14 debitovati sa višom cijenom od prošlogodišnjeg telefona – navodno bi cijela serija stigla sa povećanjem cijene od 100 dolara u odnosu na njihove prethodnike, osim za potpuno novi iPhone 14 Max. Prema tim glasinama, iPhone 14 bi koštao 899 dolara. Ipak, izgleda da su ti navodi bili netačni. 

Navodno, Apple je odlučio da zadrži cijenu iPhone 14 uređaja, naizgled u pokušaju da nadoknadi stagnaciju globalnog tržišta privlačnijom početnom cijenom. To ima smisla, s obzirom da je početni modeli iPhone 13 serije bio iPhone 13 Mini koji je koštao 729 dolara. 

Međutim, već odavno se zna da neće biti novog Mini modela, a povećanje cijjene iPhone 14 telefona bi značajno podiglo ulaznu tačku serije. Umesto toga, iPhone 14 će koštati 799 dolara, baš kao i iPhone 13. Dodatno, glasine o tome da će ne-Pro modeli iPhone 14 serije zadržati prošlogodišnji čipset samo potkrepljuju najnovije tvrdnje, piše Smartlife. 

Važno je istaći da izvor eksplicitno navodi da ove cijene važe samo za iPhone 14 uređaj. Ostatak serije, odnosno iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modeli, će ipak biti skuplji za 100 dolara – 1.099 i 1.199 dolara. Naravno, na Balkanu će ove cijene biti znatno veće. 

Prihvati notifikacije