Fudbal

Nove loše vijesti za Ronalda, stigla kazna i od Engleskog fudbalskog saveza

Nakon što je u utorak raskinuo ugovor s Manchester Unitedom, Cristiano Ronaldo je u srijedu doznao i kaznu koju mu je za izgred u aprilskom dvoboju protiv Evertona na Goodison Parku izrekao Engleski fudbačski savez (FA).

FOTO: EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO
FOTO: EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Bude li ikad ponovo zaigrao u engleskoj Premier ligi, 37-godišnji Portugalac će morati propustiti prve dvije utakmice, a na račun FA-a će morati uplatiti iznos od 50 hiljada funti (oko 58 hiljada eura).

Ronaldo je po završetku spomenute utakmice, odigrane 9. aprila, u kojoj je Everton pobijedio Manchester United, pri izlasku s terena izbio mobitel iz ruke mladog navijača suparničkog kluba, prenosi SC Sport.

Pročitajte još

Liverpulska policija je pokrenula istragu o incidentu, a Portugalac se sljedeći dan ispričao 14-godišnjem mladiću okarakteriziravši svoje ponašanje neprimjerenim.

“Nije se lako suočiti s osjećajima u takvim teškim trenucima. Unatoč svemu, morao bih biti pun poštovanja i strpljiv te primjer mladima koji vole ovu igru”, napisao je tada Ronaldo.

U procesu donošenja odluke neovisni regulatorni odbor je zaključio da je Ronaldovo ponašanje bilo neprikladno i nasilno te je u skladu s time i izrekao disciplinsku mjeru.

Prihvati notifikacije