Ostalo

Novaku Đokoviću se nakon titule naklonio i njegov najveći hejter: "Najbolji je"

Novak Đoković osvojio je rekordni 22. Grand Slam karijere pobijedivši u finalu Australian Opena Stefanosa Tsitsipasa 6:3, 7:6(4), 7:6(5).

FOTO: EPA-EFE/JAMES ROSS
FOTO: EPA-EFE/JAMES ROSS

Samo godinu dana ranije u Melbourneu nije smio ni nastupiti, nego su ga bacili u pritvor pa deportirali zbog necijepljenosti.

Jedan od najpoznatijih teniskih novinara Ben Rothenberg tada je u potpunosti osuđivao Đokovića i kritizirao ga zbog odluka i ponašanja od početka pandemije, zbog čega u Srbiji ima status najvećeg Đokovićevog hejtera.

Nakon ovog historijskog trijumfa čak se i on naklonio srpskom teniseru objavom na Twitteru: “2022.: Pritvoren. Deportiran. 2023.: Odlučan. Dominantan. Novak Đoković osvaja Australian Open 10. put, izjednačava muški rekord s 22 Grand Slama i vraća se na prvo mjesto. Već je najbolji u historiji muškog tenisa, a s 36 godina ne pokazuje nikakve znakove usporavanja.”

Rothenberg se kasnije ispravio i napomenuo da će Đoković tek za nekoliko mjeseci napuniti 36 godina, ali i dodao da je osvojio više Grand Slamova u svojim tridesetima od ikoga u historiji.

Prihvati notifikacije